-----------------------------------
Astroclubul Bucuresti
22 Iun 2019 22:22


-----------------------------------
Observatiile s-au efectuat din Judetul Ialomita, localitatea Traian, cu un telescop Skywatcher 130 PDS Explorer F5, colimat cu sistemul de la CatsEye, tunat cu focuser Moonlite si motorizat cu Pegassus. Montura este o Heq5 Pro pusa in pol cu Polemaster si ghidata de un QHY 5IIL mono pusa la o luneta de ghidaj de ghidaj ZWO 60/280mm.
Cadrele au fost trase prin filtru Johnson Cousins V de o camera QHY 163 (acelasi senzor ca la ASI 1600) la bin 1x1, gain 120 si -5°C. Timpul de expunere a fost de 120 secunde si am tras in total 146 cadre timp de aproape 5 ore.
Calibrarea imaginilor am facut-o cu darks, flatdarks si flaturi, fara bias.
Sesiunea de captura, centrarea pe obiect, calibrarea imaginilor si reducerea fotometrica am realizat-o cu Hyperion Prism Advanced si AstroimageJ folosind 6 stele de comparatie.
Analiza Fourier pentru determinarea perioadei de variatie am realizat-o cu Peranso.
Nu am intampinat probleme in timpul sesiunii de captura totul ruland automat si admirabil vreme de 5 ore sub Prism. 
In perioada urmatoare vom reveni si cu alte curbe de lumina la stele variabile Delta Scuti si RR Lyrae pe care le-am observat in vacanta de Pasti dar din pricina serviciului nu am avut timp sa vedem ce este acolo. Stati aproape!