-----------------------------------
Mihail Tudose
07 Iun 2019 00:32

Prima mea observatie
-----------------------------------
Tocmai ce am primit binoclul Omegon 25x100 +trepied+cap rotativ .Per total multumit de calitatea produselor.Dupa ce am trecut de faza de copil mic care tocmai ce a primit o jucarie mult asteptata am purces la montarea trepiedului+cap rotativ.Totul s-a potrivit ca uns am atasat si binoclul si cum era ora 19 deci lumina am trecut la verificarea colimarii asa cum am citit eu pe forum.Surprinzator dar binoclul pare bine colimat doar aberatiile cromatice sunt prezente.Am descoperit si luna undeva spre vest si am inceput s-o observ printr-un geam deoarece balconul meu are vedere doar pe axa sud-nord si este si inchis cu termopane.Surprinzator am putut-o vedea cu mare claritate craterele chiar si prin acel geam desigur cu aberatiile cromatice de rigoare.Intr-un final a aparut si JUpiter dupa o macara si un bloc al domnului Cosma baronul nostru local drag.Din cauza acelui mastodont de bloc trebuie sa astept 3 ore in plus pentru a vedea obiectele care sunt de interes si apar dinspre sud-vest.Jupiter a fost prezent impreuna cu 3 sateliti unul in stanga planetei si alti doi in dreapta,cred ca unul din acestia era Ganimede ca parea mai mare.Se pot observa si cele doua benzi pe suprafata planetei,am fost IMPRESIONAT!!Sincer nu ma asteptam sa fie asa bine vizualizat.De un mare ajutor cel putin pentru mine a fost faptul ca priveam printr-un binoclu deoarece in momentul cand inchideam un ochi pierdeam mult din detalii.Astept sa apara si Saturn,de dupa macara si bloc....Conditiile de observatie sunt proaste rau,am 6 becuri de stalpi stradali la nivelul etajului 2 unde stau pe o raza de 40 m asa ca este o feerie de lumina dar totusi sunt multumit ca dint-o "steluta" am reusit sa vad o margiuca cu alte 3 stelute mai mici. Scuze de invalmaseala de idei dar e tarziu su sunt si entuziasmat....