-----------------------------------
zoth
20 Sep 2007 21:45


-----------------------------------
eu sunt asa de incepator incat am o idee vaga despre ce vreau
de fapt asta e cea mai mare problema a ta, nu faptul ca nu gasesti un binoclu potrivit. eu cred ca asa patesc toti incepatorii, vor cam tot de la inceput. nu e un lucru rau dar treburile trebuie rezolvate treptat.
parerea mea e ca in primul rand ar fi bine sa inveti cerul, si cel mai indicat instrument pentru acest lucru este un binoclu cu camp mare, un 10x50 ar fi ideal dupa mine.
pentru un astfel de binoclu nu este necesara o investitie mare si pe masura ce inveti cerul se vor contura si lucrurile care te atrag, astfel incat sa stii singur incotro vrei sa te indrepti si ce iti va fi de folos in viitor.
dupa ce treci de prima etapa ai sa poti sa-ti cumperi si un binoclu mare in caz ca ti-l vei mai dori.
folosind un binoclu cu magnificatie mare la inceput, placerea invatarii cerului se va transforma mai mult in chin, nu e imposibila invatarea nici cu un astfel de binoclu, dar va fi mai greu (exemplul cu tabloul dat de DD).

Ai auzit cumva de cazuri binocluri Bagish sau Kronos cu defecte? 
Mi-e sa nu comand si sa ma trezesc cu vreunul defect..... 
Nu am auzit pana acum dar nici imposibil nu cred sa fie...
Cred ca ar fi mai bine sa comanzi din Europa, gasesti si aici toate modelele pe care le doresti.