-----------------------------------
iulian90
12 Mai 2019 23:17


-----------------------------------
Camerele mele au senzori mici ,mai ales E-Boda dvr2001, de aceea avioanele par mari si nu incap cateodata in cadru, atunci cand se apropie mai mult de Braila. 
Folosesc de obicei camera E-Boda la avioane, prin metoda filmarii, fiindca este mai buna varianta asta decat fotografiatul, sunt sanse mai mari sa apara mai multe cadre clare decat cu metoda fotografiatului. La varianta cu fototografiatul, trebuie coordonare buna intre miscarea telescopului si momentul apasarii butonului de declansare a aparatului foto, eu de multe ori scapam avionul din cadru in momentul fotografierii, sau aparea doar partial in cadru, de multe ori neclar, de aceea am renuntat la metoda asta, preferand filmarea avioanelor, din care extrag apoi cadrele cele mai bune. 
Am incercat si stacking cu cateva cadre, dar nu merge cu prea multe cadre deoarece avionul fiind in miscare isi schimba pozitia ,mai ales cand se apropie, variaza si marimea sa aparenta si unele parti din avion ies neclare dupa stacking, ca de ex. botul sau varfurile aripilor ori a cozii etc.