-----------------------------------
2SKY
23 Mar 2019 07:42


-----------------------------------
In nici un caz nu as instala telescopul intr-o parcare . Vei avea galerie puternica , soapte , risete , claxoane , praf , ...etc , numai astronomie nu poti face in asemenea conditii . La etajul 10 poti face observatii f bune din balcon , casa scarii , sau de pe bloc . Iti trebuie deschidere cit mai mare  prerferabil spre S sau SE-SW . Sint f multi care fac chiar astrofoto in asemenea conditii . Nu se renunta asa usor la apertura si nu trebuie sa cobori instrumentul zilnic , ci doar la evenimente , altfel ai fi urmasul lui Schwarzenegger si telescopul ar arata ca scos de la fier vechi . Daca ai prieteni te pot ajuta la coborire , masina , poate au si garaj unde se poate lasa . Am numai SkyWatcher si sint f multumit . Orionul este dupa parerea mea nejustificat de scump si sticla calcosodica se deformeaza f mult , nu inteleg ce logica are folosirea acestei sticle , poate daca oglinda e foarte groasa se mentine mai bine . Orionul pica din start , Bresser  are cautator 6x30 ,  tub extensie 37,5mm pt focuser , constructie putin haioasa a monturii ...mie nu imi pare a fi la nivelul SW . Bafta