-----------------------------------
Doru Dragan
15 Sep 2007 12:32


-----------------------------------
Sa incerc si eu :) Filmul avea pana nu demult un avantaj si anume densitatea de puncte (rezolutia). Acuma e evident ca sunt tot felul de tipuri de filme asa ca e cam dificil sa vorbesti in general. Cred ca si acum filmul are avantaj daca vrei sa maresti imaginea foarte mult si sa faci afise mari, postere etc. Se foloseste diapozitiv lat si pe ala sunt miliarde de puncte (pixeli) deoarece vorbim de substante chimice care au un comportament analogic (adica cvasi-continuu). Din pacate (sentimental vorbind) filmul e pe cale de a muri. Deja aparatele cu CMOS au dimensiunea suprafetei sensibile apropiata de a filmului obisnuit si pixeli din ce in ce mai multi. In ceea ce priveste imaginile cu lumina putina (deci si astro) cred ca digitalul nu mai are rival in film. Ceea ce se obtine in digital in 5 minute se obtine pe film cu o expunere de jumate de ora si chiar mai mult. Asta presupunand ca ai o mecanica care sa tina imaginea nemiscata atata timp. In general digitalul a simplificat mult viata celor care vor sa faca poze.