-----------------------------------
jimao22
17 Mar 2019 18:24


-----------------------------------
Nu mi-a dat bine nici din a doua. Eroarea e mai mica dar e in sens invers (acum a mers mai incet).
A fost ok ca mi-ai dat link-ul acela, nobody. Eram tentat sa cred ca viteza lunara este mai mare decat cea siderala. Vazand ca in link este chiar pe dos, am stat un pic sa ma gandesc si asa este - viteza lunara este mai mica, d-aia ramane in urma in 24 de ore, avand o miscare anti-orara, de la W la E. 
Am sa ajustez iarasi datele si poate am timp sa mai fac macar 2 teste a cate 2 ore si 20 minute (35 grade) ca sa aduc parametrii din program cat mai aproape de valorile exacte. Sa vad daca pot face ceva foarte exact bazandu-ma pe datele obtinute din cateva poze facute la stele. 

Repozitionarea finderului arata asa, ca in poza. Merge destul de bine si cu finderul cel mare, daca mut cu totul luneta catre punctul in care este fixata piesa "L", unde i-am facut eu piesa aceea de adaptare din aluminiu.

L.E. - BINGO ! 
Cu setarile facute ultima data, am obtinut o precizie de tracking foarte buna, zic eu. Cele 35 de grade trebuiau sa fie parcurse in 2 ore 19 minute si 37,2 secunde. Cu "ochiometrul" am apreciat ca timpul ce a trecut ca sa se parcurga distanta intre cele 2 repere facute pe sectorul mare a fost de 2 ore si 19 minute (fara cele 37 de secunde). 
Calcule mai minutioase ca sa ajustez viteza siderala (respectiv cea lunara) am sa fac pe imaginile facute cu camera. Urmeaza testele la stele, care incep chiar acum.