-----------------------------------
jimao22
25 Feb 2019 00:35

Micro-observator astronomic
-----------------------------------
Impreuna cu Octavian Blagoi (aka Erwin),  am inceput sa lucram de ceva vreme la un proiect interesant, in care o camera de mare sensibilitate si avand un obiectiv de camp foarte larg (spre 90 de grade), va urmari bolta cereasca - pentru a identifica eventuali curenti slabi (dar noi) de meteori. Proiectul cuprinde pe langa partea mecanica,  si o parte electrica, de motorizare cu motoare pas-cu-pas pe cele 2 directii (altitudine si azimut - montura fiind azimutala), precum si  partea de automatizare.
Toata instalatia este montata intr-o cutie care va reprezenta un observator cu acoperis retractabil in miniatura, totul fiind comandat remote, prin internet. Totul este facut de noi de la zero.
Ne-am unit eforturile si experienta, iar rezultatele nu au intarziat sa apara, fiind chiar dragute, din punctul meu de vedere. Mie imi place foarte mult ce am reusit pana aici si sper sa terminam destul de repede acest proiect, intrat deja in linie dreapta.

Am facut un mic film care prezinta in cateva minute evolutia acestui proiect incepand de la zero si pana acum:

https://youtu.be/B1_CkeRgx34