-----------------------------------
Cata2
22 Ian 2019 22:09


-----------------------------------
Revenim.....am mai bricolat ceva între timp. Defapt am montat o camera web la lunetă. Ata&#537;area am făcuto simplu găurind capacul unui ocular &#537;i lipind pe cameră. Imaginile fiind satisfăcătoare, parcă mai clare prin lunetă. Camera merge &#537;i alb-negru unde dă imagini mai clare &#537;i cu un contrast mai bun. Am folosit doar un ocular de 25 care de altfel era singurul care îmi dă o imagine pe tot ecranul. Restul îmi dă o imagine rotundă. Pentru &#8221;zoom&#8221; am folosit barlow x2 &#537;i x3...deci în combina&#539;ia aceasta este mai bine ocular+barlow....  :D .Pe cameră am un buton pentru captură, astfel e mai simplu....po&#539;i lăsa laptopul mai departe. În weekend am să încerc să conectez webcam-ul la telefon pentru o mai mare flexibilitate. De ce nu fac poze direct cu telefonul? Simplu....n-am reu&#537;it încă să fac un sistem bun de prindere pe lunetă. Din ce am citit aici pe forum parcă se nume&#537;te captură afocală. Am văzut ca po&#539;i capta imagini cu un aparat foto sau cameră fără a folosi oculare sau alte obiective....mă întreb cum faci &#8221;zoom&#8221; a&#537;a?