-----------------------------------
Dbird
20 Dec 2018 13:19


-----------------------------------
Draga alin2134,
Un 20x80 are pupila de iesire (zona de "informatie care intra" efectiv in ochiul tau) de 4mm. Un 28x110 o are 3,9 deci mai mica cu foarte putin, lucru care ziceam ca este compensat de restul parametrilor celui din urma. 
Acum.... eu de aia am inceput cu "daca esti sigur ca vrei un gigant"...se pare ca te repezi sa faci o achizitie fara sa o intelegi prea mult. E pacat. Breaker nu este totusi binoclu....Sfatul meu ar fi,  inainte sa ne intrebi pe noi ce anume iti doresti, sa te apuci si sa citesti sa te documentezi serios despre ce este un binoclu, ce face sau nu el, ce parametri au etc....Noi, nu are rost sa rescriem aici toata teoria....ea exista si aici pe forum si pe internet. Mare atentie, e vorba de banii tai, si noi trebuie sa te avertizam si asupra acestui aspect....As pleca de la urmatoarele intrebari pe care trebuie sa ti le pui si sa iti raspunzi sincer:
1 astronomia este sigur ce imi doresc ca domeniu de folosinta al unui binoclu? - caci un 28x110 nu prea e util in alte activitati (si da, raman la sfatul ca este cea mai buna achizitie din insiruirea ta de mai sus)
2 daca nu esti sigur poate e mai bine sa investesti la inceput mai putin si astfel sa verifici intrebarea de la punctul anterior dar chiar daca te razganesti vis a vis de astro, macar ramai cu un binoclu bun si in alte activitati de zi cu zi.... ca vorba aia.. nu e barbat ala care nu are un binoclu in casa  :lol:  :D 
3,4,5 - studiaza si intelege ce este acela un Binoclu!!!
6- reluam discutia privind achizitia unui binoclu.