-----------------------------------
Mircea Pteancu
15 Dec 2018 00:42


-----------------------------------
Tudor

Felicitari si tot respectul pentru modul foarte veridic  in care ai redat impresia vizuala a cometei !
Privitor la gluga astronomica : am veste captusite ,cu buzunare pentru oculare si destul de largi ca sa intre peste alte haine.Acestea nu le schimb.
Ma gandesc numai la o gluga detasata dar cu o parte rabatabila cum se vede in poze ,care sa acopere lumina venind pe langa periferia fetei.
Acea lumina este de doua ori daunatoare cand folosesti filtre.
Odata ca deranjeaza direct vederea.
Apoi ,deoarece filtrele gen UHC functioneaza in ambele directii , lumina care cade pe globul ocular este reflectata inca odata inapoi de filtru ca de o semioglinda selectiva si ajunge iar in ochi.
Si uite asa , multi se plang de faptul ca filtrul UHC nu prea da rezultate...

Niky360

Imi place si fotografia ta,felicitari pentru observatie si multumesc pentru testele interesante descrise!
Acest episod arata ce instrumente minunate dar pline  de hachite sunt telescoapele noastre.

Tinand cont de vremea predominant potrivnica , sunt foarte incantat sa vad ca 46P Wirtanen este o cometa cu multe observatii.

Iulian

Imi pare rau sa aflu ca acel binoclu rautacios al tau a lovit-o pe biata pisicuta.
Te rog sa-l pedepsesti si in calitate de proprietar neglijent al binoclului sa iti prezinti scuzele tale Majestatii Sale Pisi !

Te rog incearca sa observi 46P cu filtrul UHC , as avea nevoie de o confirmare daca ''fantoma'' pe   care am vazut-o  a fost chiar coada cometei.
La cate becuri netrebnice sunt in lumea asta ,nu poti sa stii fara verificari independente...

Mircea