-----------------------------------
CAdi
29 Noi 2018 22:44


-----------------------------------


Un spectacol ciudat.

Am urmarit si eu acest eveniment. Ce am remarcat. Pana in momentul amartizarii nu am vazut pe multi care sa urmareasca pe ecranele din fata, datele de la sonda. Ca banuiesc ca de asta se aflau acolo, sa urmareasca datele venite de la sonda. Dupa ce a amartizat, nimeni nu s-a mai uitat pe ele,....
Era ca si cum misiunea s-ar fi incheiat, nu se afla de abia la inceputul partii celei mai importante. Sau poate aceasta sonda nu are senzori, nu transmite date telemetrice, ci are doar o singura imagine de la o singura camera. 

In trecut am mai vazut ceva evenimente de gen. Oamenii de acolo chiar aveau o treaba de facut si o faceau. Acum se pare ca nu.



Cred ca adevarata misiune era urmarita dintr-o sala adiacenta...Sala unde s-a filmat era pentru publicul
 larg si pentru presa.In plus trebuia cumva sa se justifice pentru contribuabilii americani miliardul de
 dolari cheltuiti.

Insa daca urmariti cu atentie filmul postat de mine pe topicul Mars Project- asa cum spune si Mitu
 Catalin cu 8 minute inainte de intrarea in atmosfera lui Marte (8 min cat dureaza ca semnalul sa 
ajunga  de la JPL la sonda) s-a reajustat traiectoria in functie de datele transmise de aceasta dar
 nu s-a  observat ca cineva sa se fi agitat pe langa monitoare...
Eu nu sunt convins ca poza aparuta in film pe  monitoare la 1:33:00h si la 1:36:06 h a camerei 
acoperita cu lentila de protectie, este cea dupa amartizare, daca va uitati cu atentie se vede curbura
 suprafetei  lui Marte,  ceea ce denota ca ea a fost luata  inainte de asolizare.

Bine ca Stille a citit ca totul este in regula...(am sa urmaresc si eu anunturile NASA)