-----------------------------------
dreammer54
05 Noi 2018 15:20


-----------------------------------
dragos.n, de ce sa nu ma intereseze sfaturile? Citesc si apoi aleg ce mi se potriveste, chiar daca nu intotdeauna solutia aleasa e cea mai buna d.p.d.v.tehnic.
N-am ingustat si mai mult marginile de teama ca va incepe sa flexeze, m-am gandit ca deja e la limita cu grosimea, placaj de 15 mm.grosime.
Herr_Alien, rotile cantuite aluneca pe pasla si merg lin, fara hopuri. Dar cel mai important este ca telescopul nu mai cade spre sate cand este indreptat spre zenit, deci am scapat de frana.
Erwin, cred ca e mai bun cantul din melamina, dar in magazinele de aici au doar banda obisnuita.
O sa intreb la un atelier de mobila, poate au.
Armand Popa, multumesc.
Mircea Pteancu, pt.ca m-am decis deja asupra unei monturi demontabile, am dat cu lac pe toata suprafata, deci aracetul nu cred ca mai poate fi folosit.
Totusi chiar si asamblata cu suruburi si piulite e rigida si stabila, cel putin rocker-box-ul mic, ala de 50 cm.inaltime.
Daca totusi o sa o vreau imbinata definitiv, cred ca pot slefui putin si in loc de aracet sa pun epoxy.
Doar ca va dura putin mai mult (timpul necesar slefuirii) si costurile ar fi mai mari, Epoxy fiind mai scump decat aracetul.
Dar important este ca exista solutii si sper sa fie ok si asa - imbinat cu epoxy in loc de aracet.

Rocker-box-ul si placa de sol, cea cu placutele de teflon, le-am dat cu lac nuanta de nuc.
Picioarele monturii, raftul de oculare si rotile de altitudine vor fi date cu lac incolor. Nu vor fi chiar albe cum as fi preferat, vor capata o tenta de galbui in urma lacuirii, dar nu-i nimic.
Deocamdata am dat 3 straturi de lac si incepe sa arate destul de bind.
Urmeaza o slefuire ca sa iau porii si sa capete un aspect "sticla", apoi ultimul strat de lac.
Niste dopuri sau cepuri pentru mascat gaurile unde stau holtsuruburile si gata!
O sa pun poze cand va fi gata lacuita si asamblata.

Va multumesc.