-----------------------------------
iulian90
19 Oct 2018 15:25


-----------------------------------
Da,la asta mă gândeam &#537;i eu, să îmi iau un alt calculator, căci acesta nu suportă versiuni mai noi de Windows, nici măcar Vista. Pc-ul este un Serioux Atom A1, cu procesor Atom D410 de 1,66 ghz, are carcasa cam mica,cu componentele înghesuite. I-am mărit memoria RAM la 2 GB, că avea numai 1 GB, partea video este cam mediocră, fiind integrată în placa de bază,o placă video dedicată nu am cum să-i pun, nu are slot pentru a&#537;a ceva, nici măcar AGP. &#536;i nici o altă placă de bază,care să aibă slot de placa video dedicată nu pot să-i pun din cauza carcasei mici.
 
Multe programe merg cam prost pe acest PC. Stellarium nu suportă decât până la versiunea 0.12.4, de la versiunea 0.13 in sus, merge prost.
La procesarea capturilor video, cu Registax sau cu AutoStackkert, îi ia uneori &#537;i două minute sa stackeze cadrele.

In cazul de fa&#539;ă nu cred că a&#537; mai reinstala iar Windows XP SP 2 doar pentru a func&#539;iona Registax-ul, îl voi lăsa a&#537;a până îmi cumpăr alt PC. Am AutoStackkert 2 pentru stacking, însă nu mai pot aplica Wavelets in imaginile finale, a&#537;a cum făceam in Registax după procesul de stacking. Desigur &#537;i AutoStackkert are func&#539;ia Sharpened, care este similară cu Wavelets din Registax, dar face totul în mod automat, nu-i ca la Registax, unde po&#539;i procesa manual imaginea finală.