-----------------------------------
iulian90
20 Sep 2018 14:56


-----------------------------------
Ca fun fact, aseara am conectat Lifecamul, deghizat in camera planetara bullet, la telefon prin OTG si la telescop prin Barlow, am reusit sa gasesc un app foarte flexibil care permite inregistrarea video la orice rezolutie (inclusiv HD) si setarea manuala a parametrilor inregistrarii, si asa fain se vedeau planetele si Luna... Cred ca e extraordinar sa poti face asta, "la botu' calului", lucru la care acum cativa ani puteam doar visa. Nu mai zic de performantele camerelor cu care sunt dotate telefoanele de poti sa iei imagini afocale destul de decente, sau alternativele pe care le folosesc cu succes chiar unii din colegii nostri (camere de supraveghere - inclusiv cele de masina, dashcam-urile); dar sa conectezi aproape orice camera la telefon si sa iei imagini in focar ad-hoc, fara sa mai fie nevoie de alte pregatiri, sa mai cari alt device (PC, laptop, tableta..), mi se pare asa o chestie, aproape SF.

Ideea cu conectarea unei camere astro, web sau de alt tip la telefon m-a atras si pe mine, chiar am cumparat in primavara un cablu OTG pentru telefon, :) insa din pacate telefonul meu, Myria Fancy MY9007, nu este compatibil cu OTG. 
Am tras aplicatia Camera Fi, am conectat camera web Logitech la telefon, prin cablul OTG, dar nu mergea deloc, am conectat apoi un stick de memorie USB, nici pe acesta nu il citea. Ulterior am aflat,cu ajutorul unei aplicatii care verifica daca telefonul este sau nu compatibil  cu OTG, ca telefonul meu nu este compatibil cu OTG.
Ar mai fi o varianta sa imi iau un telefon (smartphone) SH, de la targul de vechituri, care sa mearga cat de cat, sa fie compatibil cu OTG si care sa il folosesc la capturi video cu camera Logitech sau Philips Toucam 840k. 
Deocamdata am camera video E-Boda ,care nu necesita conectarea la calculator, salvand filamarile pe un card microSD, filmeaza la rezolutia de 1280x720, la 30 fps, dar are o limitare; anume expunerea si gain-ul nu pot fi controlate ca la camerele web sau astro, are reglaj pentru compensare epunere EV, dar tot variaza expunerea in functie de luminozitatea imaginii, lucru nu prea bun cand vine vorba de realizarea unui mozaic din mai multe imagini, la Luna de exemplu, sau cand filmez planete, care la focala nativa a telescopului sau la amplificari de pana la 2x apar albe, cu exceptia lui Saturn.