-----------------------------------
saiph
20 Sep 2018 10:54


-----------------------------------
Super tari alternativele din ultimele doua postari :) ms mult Valy!
Din pacate (sau din fericire), ar cam trebui sa pun o mica pauza investitiilor astro de orice fel, dar altfel mi se pare foarte atractiva ideea sa-ti poti face orice camera vrei cu montajele alea. Nimic nu se compara cu nitel bricolat, in the name of science :D Asa ceva as vedea foarte util intr-un instrument in care senzorul ar trebui sa preia imaginea dintr-un spatiu inghesuit unde n-ai cum sa strecori o camera cu tot cu carcasa; dar sigur, si sa-ti customizezi propria carcasa si sa o folosesti pe post de camera planetara e parca mai incitant.

Ca fun fact, aseara am conectat Lifecamul, deghizat in camera planetara bullet, la telefon prin OTG si la telescop prin Barlow, am reusit sa gasesc un app foarte flexibil care permite inregistrarea video la orice rezolutie (inclusiv HD) si setarea manuala a parametrilor inregistrarii, si asa fain se vedeau planetele si Luna... Cred ca e extraordinar sa poti face asta, "la botu' calului", lucru la care acum cativa ani puteam doar visa. Nu mai zic de performantele camerelor cu care sunt dotate telefoanele de poti sa iei imagini afocale destul de decente, sau alternativele pe care le folosesc cu succes chiar unii din colegii nostri (camere de supraveghere - inclusiv cele de masina, dashcam-urile); dar sa conectezi aproape orice camera la telefon si sa iei imagini in focar ad-hoc, fara sa mai fie nevoie de alte pregatiri, sa mai cari alt device (PC, laptop, tableta..), mi se pare asa o chestie, aproape SF. Nu te plictisesti niciodata in hobbyul asta :) Iti dai seama, daca ar reusi niste baieti destepti sa porteze un soft de guiding pe telefon, sau mai tare - Registax-ul (deja Photoshop sau Lightroom sunt portate), ai veni la observatii cu mana-n buzunar, la propriu, pt ca acolo ai avea tot ce-ti trebuie ca sa faci achizitie si/sau prelucrare de imagini luate prin telescop.