-----------------------------------
Cristian Kata
26 Aug 2018 16:14


-----------------------------------
Am o nedumerire, si as vrea sa o lamuresc. Aliniere conditionata inseamna paralelism intre doua axe, ax optic stang si ax optic drept coplanare. Colimare inseamna aliniere intre 3 axe, cele doua plus axa axului central. Daca suntem in conditia de aliniere conditionata, avem axele optice paralele, prin miscarea de moficare a dist. inter pupilare efectuam o miscare de translatie a unei axe fata de cealalta, acestea raman paralele indiferent de distanta dintre ele. Nu inteleg de ce o alta persoana cu alta distanta intre pupilara ar vedea dublat, odata ce avem in continuare paralelism intre axele optice care raman practic in continuare coplanare. Eu cred ca problema cu distanta inter pupilara apare din cauza unei false alinieri conditionate, in care axele optice nu sunt paralele, la o anumita distanta interpupilara punctul de intersectie a axelor este undeva la o dist foarte mare, dand impresia de paralelism cu doua axe, iar prin modificarea distantei inter pupilare, deplasam punctul de intersectie a celor doua axe foarte mult, mai exact il apropiem de binoclu, in fata sau in spate. Cine poate sa ma lamureasca unde gresesc daca sustin ca alinierea conditionata nu afecteaza imaginea la distante intra pupilare difertite, prin urmare diferentierea dintre colimare si aliniere conditionata nu se poate baza pe distanta intra pupilara. Poate am fost incalcit in exprimare.(cititi de doua ori :) )