-----------------------------------
saiph
08 Aug 2018 12:24


-----------------------------------
Am reusit sa "dibuiesc" si eu aseara un pic cometa.
N-am cum sa zic "vazut" ca in binoclu nu aparea nimic, si nici "observat" ca nu prea am avut ce sa estimez (nici cu ce, nici din ce). Poate data viitoare iau telescopul sa o urmaresc mai bine. Sau imi reglez pana atunci barn door treckerul, ca momentan e la faza de "nu", face niste figuri destul de urate care necesita  troubleshooting.

In poza (daca poate fi numita asa, la cat de jalnique arata) e un crop din campul unui obiectiv de 135mm prins cu 550D-ul, din vreo 9 cadre in care stelele au "dansat" mai putin, stivuit si micsorat doar cat sa se vada ca e ceva acolo. Vignetarea cred ca e de la filtrul LPS 2" pus in fata obiectivului, ca am lasat diafragma la maxim deschisa - vibratiile trackerului nu mi-au permis sa expun prea mult, de-aia si zgomotul dat de ISO-ul nesimtit de mare. N-am mai tras nici un flat / dark / bias, cand am vazut in ce hal se misca. Oh well.. :oops: 

Nordul e in partea de sus a pozei, iar steaua Navi era in coltul dreapta-jos a cadrului - am decupat-o ca nu iesise bine in stiva.