-----------------------------------
dragos.n
29 Iul 2018 16:20


-----------------------------------
Cateva din pozele, vreo 80, pe care le-am facut la eclipsa. Din lipsa de timp nu am prelucrat niciuna, doar crop si resize.

Asa cum am spus, nu am putut sa fac decat cu un obiectiv Canon de 18-135mm f3,5-5,6, pus la 135mm. Cam toate pozele sunt la ISO 1000, cu expunere de 1 secunda, si balans de alb pus pe cloud. Se poate observa din ele ca era ceva poluare luminoasa in jur, din cauza careia a tot trebuit sa ma mut de colo colo prin parc. In plus, a fost si umiditate foarte mare, care pana la urma mi-a blocat aparatul. Se si observa in ultima poza un halou puternic in jurul Lunii, care e de fapt umezeala de pe lentila, ca pe cer nu exista. Tot din aceasta cauza, in primele poze se mai vad ceva stele in jur, care insa dispar cu totul in timp. In realitate, cu ochiul liber sau cu binoclul stelele se vedeau destul de bine. Una peste alta, calitatea nu e laudabila, dar pentru conditiile date, eu ma bucur ca le-am facut si pe astea. In unele din ele se vede Marte, jos dreapta.

As mai remarca numarul destul de mare de oameni iesiti sa vada eclipsa. Peste 30, de toate varstele, ce am putut eu sa vad pe o raza de vreo 50 de metri. Si unii din ei au facut si poze cu telefoanele (pozand displayul aparatului meu - le maream imaginea si faceau poze :lol: