-----------------------------------
chitac
20 Iul 2018 20:21

Membru nou
-----------------------------------
Buna seara!

Ma numesc Alex, am 28 ani, locuiesc in Timisoara si de 1 luna zile, de cand am inceput sa citesc Cosmos de Carl Sagan a renascut in mine o pasiune veche de 18 ani - Astronomia.

Ma bucur ca am gasit un forum activ unde pot cunoaste si alti pasionati, mi-ar place sa intalnesc in Timisoara sau imprejurimi o comunitate in care as putea sa ma integrez si sa impartasim experiente impreuna.

In viitorul foarte apropiat vreau sa imi cumpar un telescop (acum detin un binoclu cu care ma chiorasc pe cer - si poate pare uimitor dar Duminica, am vazut pentru prima oara galaxia Andromeda - 20* deasupra de orizont -doi pumni- si 50* NE la ~ora 23:00 - invatat asta din Stellarium probabil vorbesc ca un mega incepator) cu care sa fac observatii - mi-ar place sa vad DSO si poate cu timpul chiar sa fotografiez. 

In acest sens, as aprecia tare mult daca m-ati putea sfatui. Pe scurt, nu vreau sa ma arunc la telescoape scumpe din prima dar nici nu vreau un instrumnet de care sa ma plictisesc prea repede. Studiand pe internet cred ca mi-ar fi potrivit un newtonian cu apertura de minim 200mm si lungime focala de ~1000mm si un trepied ecuatorial (cred). Nu am privit niciodata pintr-un telescop - sunt ceva modele si sunt indecis mai degraba cu privire la brand, unele par de calitate mai slaba. Bugetul e in jur de 3000 lei.

Multumesc pentru acceptanta si va doresc o seara frumoasa!