-----------------------------------
zoth
09 Iun 2018 13:02


-----------------------------------
Foarte frumos binoclu, foarte buna si documentata prezentare  :) 

...epoca binoclurilor asa zise &#8220;De Alama&#8221;
Chiar sunt din alama asa cum ai constatat ... la fel ca si lunetele vechi care imi plac tare mult.

Definitia se lupta de la egal la egal cu binocluri avand sticla ED. O mare surpriza optica.
... stelele sunt extrem de punctiforme , daca pot spune asa. Iubitorii de stele punctiforme pot sa se delecteze cu adevarat...

Ambele aspecte merg "mana in mana" sa zic asa si dupa parerea mea sunt consecinta directa a doi factori: 1. prelucrarea cu mare ingrijire a suprafetelor optice si 2. lipsa depunerilor antireflex.

Am observat comportari similare la obiectivul lunetei mele Astro Royal pe figura de difractie si la binoclul Goerz care arata stelele aproape de notiunea matematica de punct. Surpriza mare a fost aseara cand binoclul mai sus mentionat a aratat cel mai bine desenat disc jovian comparativ cu celelalte binocluri pe care le am.
Da, depunerile AR aduc multe avantaje in ce priveste transmisia luminii si protectia la reflexiile parazite insa aceste avantaje se platesc cu o transmisie cu grad mai mare de difuzie decat in cazul sticlei simple.

Pretul unui astfel de binoclu, este in jurul a 30 de EURO
De acord! Cand facem tranzactia?  :D