-----------------------------------
Dbird
07 Iun 2018 13:09


-----------------------------------
Piesele lustruite au fost curatate mai intai cu spirt. Apoi au fost frecate cu o solutie de bicarbonat pentru a elimina diverse mici pete. Stegere si uscare. Chestia este ca partea lucioasa a fost intr-o forma de zile mari nu a necesitat o lustruire propriu-zisa ea s-a comportat uimitor in timp.
Mai greu a fost cu tuburile care aveau sub pielea originala asa zisa cocleala, oxidul acela verde tipic (acele suprafete nu sunt lustruite. Aici am fost nevoit sa incep cu o pasta de  tip TIX si o perie si sa lucrez mult pana cand am inlaturat tot oxidul. Apoi spirt, bicarbonat, sters bine si uscat cu foeonul dupa care aplicat strat de UHU (pentru metal amestecat cu cel pentru piele) uniform peste care am adaugat sub tensiune mecanica pielea.
Later Edit:
Acum imi dau seama ca practic in review am uitat un aspect important. Respectiv ca am inegrit pe dinafara cupele (eyeshildurile) ocularelor. Acestea erau inegrite din fabrica dar vopseaua se stersese. Fara vopseaua aceasta , lumina din spate se reflecta violent, in alama lucioasa, inspre ochi deranjand privitorul!