-----------------------------------
Mircea Pteancu
23 Apr 2018 18:53


-----------------------------------
saiph

A fost o placere sa citesc rapoartele tale de observatii.
Eu spun ca ai avut o sesiune foarte reusita , felicitari !
Pentru conditiile in care ai observat ,adica si poluare luminoasa si lumina parazita de la Luna , cred ca Makul a fost un instrument foarte potrivit.
Mai potrivit decat newtonianul meu de F/6.9.
Astept cu mare interes episoadele urmatoare.

Cat priveste Sidewalk Astronomy : sunt de acord ca observatiile publice sunt dificile si solicitante.
Acestea cer niste minime calitati de comunicare si un pic de aplomb , amatorul care le sustine trebuind sa relationeze cu persoane necunoscute.
Nu toti suntem inclinati spre asemenea activitati.

De aceea am venit cu propunerea unui alt tip de actiune de popularizare , ''Frati de stele'' , in care facem observatii cu un  coleg de servici , cu un prieten , chiar cu un membru al familiei.
In general , in acest gen de actiuni , interactionam cu persoane bine cunoscute dar care nu au privit astrii prin telescop.
Nu se mai pune problema de emotii, trac sau autorizatii...

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=176882#176882 

Oricine va incerca sa faca asa ceva , se va simti rasplatit cu prisosinta cand va fi martorul entuziasmului debordant pe care-l genereaza prima vedere a reliefului selenar sau a inelului lui Saturn.
Un singur asemenea gest este suficient ca sa te faca sa te simti partas cu ceea ce se intampla in lumea intreaga intr-o zi cum este Astronomy Day.

Mircea