-----------------------------------
saiph
21 Apr 2018 19:38

Re:
-----------------------------------
Long time no see :)

Am reusit sa-mi incropesc un setup cat-de-cat, sa nu zic ca stau pe uscat, asa ca am inceput sa-l gadil, sa vad ce poate sa dea din el. 
Doar ca momentan m-am tot invartit in jurul cozii, incercand sa pun picioare sarpelui. Mai concret - am incercat, cu resurse limitate, sa implementez o corectie a erorii periodice pt montura mea. Un pic cam dificil de realizat, fara o camera cu port de autoguiding. 
Dupa o conversatie destul de fructuoasa cu unul din inginerii de la Celestron, care se ocupa cu firmwareul monturilor (printre care si AVX), m-am mai lamurit ce am de facut. 

Bun, dar sa n-o mai lungesc aiurea. Aseara am iesit din nou, dupa ce saptamana trecuta am facut o scurta iesire de proba, dar nu am reusit nici sa rezolv cu PEC-uirea monturii, nici poze ghidate (ca mi-am lasat lunetica de ghidare acasa..), ci doar sa obtin vreun sfert de ora de M104, in bucati de cate 30 secunde. Am redus imaginea la jumatate si am decupat-o in jurul subiectului.
Jalnique, stiu.. dar data viitoare mi-am promis sa nu o mai iert, guiding scrie pe ea :D

Mai atasez si cateva poze facute ocazional la Luna (cu telefonul si Makul de 127mm) si la Soare (cu Tairul si dSLR-ul), tot de pe-aici.

Enjoy :) si nu dati cu rosii stricate (inca)!