-----------------------------------
Alexandru Vlaicu
22 Mar 2018 18:22


-----------------------------------
Salutare,

N-as merge totusi mai jos de 127 (stiu, s-ar putea sa am un fix pe apertura).
Capul de montura inteleg ca se cumpara separat, iar trepiedul separat. Impreuna formeaza montura propriu-zisa.

Diferenta mica de pret dintre tub stand alone si tub cu montura GoTo m-a cam dat si pe mine peste cap. Din cauza asta m-am si uitat (si link-uit) doar telescoape cu montura GoTo. Ma gandeam ca pt o diferenta mica primesc si acel GoTo. Daca mi-e folositor bine, daca nu, oricum nu a costat prea mult. Dar, intelegand acum ca s-ar putea sa ma deranjeze (doresc sa fac observatii doar vizual, cel putin momentan) ma gandesc sa ma orientez catre altceva.
Din ce-mi transmiteti voi, as putea merge catre un tub separat, cap montura separat si trepied separat. Dar problema e ca nu stiu care e cea mai buna montura. Eh, ne mai documentam si reusim pana la urma.

EDIT:
Din link-urile pe care colegul nobody le-a lasat, am gasit Mak-ul asta http://skywatcher.ro/Cel/nexstar127slt.htm care ma incanta destul de tare. Ocularele vad ca-s Plossl. Oare trepiedul e destul de stabil? 

Si pana la urma, daca ma deranjeaza sau nu mai vreau acel sistem GoTo, nu se poate da jos si manevra montura manual?

Cer senin,
Alex