-----------------------------------
GabryP
05 Mar 2018 23:43


-----------------------------------
Multumesc tuturor pentru informatiile puse.Deocamdata  mi se pare cam complicat neavand cunostinte in ale telescoapelor astro.Din cele spuse de fiecare este clar ca  acei multi mm cum credeam nu face poza si mai ales cu un telescop mare.E bine de retinut asta.Iau in considerare sfatul lui Dragos.Ma nelinisteste la Dobson este sa nu pot urmari in diagonala avionul.Acea Luneta cu prisma Amici este acea componenta care imi aliniaza avionul cu ''burta in jos'' intoarce imaginea?Daca spun prostii corectati-ma :oops:Am inteles ca imi mai trebuie niste accesori ca ''T2'' ptr aparatul foto  iar  telescopul cat mai luminos cu F cat mai mic ca la obiectivele foto sa pot poza cu viteza mai mare avionul ca sa fie cat mai clar nu miscat avionul.Nu prea am inteles focalizarea avionului cum apare in poza daca nu mai am obiectivul pe aparat deci telescopul ''devine obiectivul''si fac focusul cu telescopul chiar daca e Dobson sau alt model?Oricum o sa fac si o consultatie pe''viu''in Timisoara la Astrovest ca sa inteleg mai bine si bineinteles recomadarile. :wink: