-----------------------------------
GabryP
05 Mar 2018 00:53

Parere telescop ptr contrail avioane ...
-----------------------------------
Buna.Sunt pasionat de avioane si contrail si sunt interesat sa cumpar un telescop astronomic.As vrea parerile pasionatilor astronomici care sigur au incercat sa pozeze si avioane cu asemenea telescoape.Am citit pe acest forum ca au incercat cativa pasionati astronomi asa ceva.As dispune de un buget de 2000-2500 lei poate de inceput depinde cum vor evolua  lucrurile in viitor.Stau intr-o comuna in jud. Timis la 20 km de Timisoara spre sarbi deci nimic munti dealuri.Avioanele care le vad sunt destul de departe,unele trec chiar si peste comuna mea acolo,as vrea sa imi dati niste indicatii despre niste telescoape.Acest Dobson 200/1200 F5.9 sau Newton BKP 150/1200 EQ3 F/8  sau altele ar fi indicate sa pot poza avioanele la distanta suficienta.Cat despre calitatea pozelor nu pot cere mari pretentii deocamdata.Ca aparat foto as avea Nikon D610 pe Fx,D90 pe DX sau Sony HX 10V ca ''sapuniera''.De plecat in lume cu telescopul nici nu ma gandesc portabilitatea nu ma intereseaza ca pozez doar de acasa...  :|