-----------------------------------
Beebsta
22 Feb 2018 22:59

Alternative binoclu 20X
-----------------------------------
Salutare
Detin de ceva timp un Nikon Prostaff 7S 10X42 precum si un Pentax 20X60 PCF WP II (discontinued). Ce ma frapeaza este diferenta de claritate dintre cele doua, Nikonul avind o imagine cu un sharpness superb precum si o reproducere buna a culorilor. Pentaxul este intradevar un 20X bun dar ceva nu imi place la el. Nu pot sa spun ca pare o problema tehnica cu el, pur si simplu parca optica nu poate mai mult.
Marea diferenta dintre cele doua binocluri mentionate este ca Nikonul este un roof iar Pentaxul este cu porro prisme (Bak-4).
Intrebarile ar cam fi urmatoarele:
- se poate ca diferentele optice observare de catre mine sa fie datorate metodei tehnice folosite? Roof vs Porro mai exact. Sau opticii care la Nikon cel putin teoretic ar trebui sa fie mai buna datorita diferentei de pret dintre cele doua.
- are rost sa caut un Nikon Monarch 5 20X56 si sa scap de Pentax? Ar fi o jucarie destul de scumpa si nu stiu daca are rost sa arunc banii. Il voi cauta in zona 2000lei, mai scump iese din zona mea de confort financiar.
- alte alternative mai bune decit Pentaxul mai sus mentionat dar mai ieftine decit Nikonul Monarch 5 20X56?

Mentionez ca in general folosesc binoclurile la urmarit pasari, animale, vecinele si astrele doar pe locul 4.