-----------------------------------
saiph
02 Feb 2018 17:50

Re:
-----------------------------------
O buna bucata de vreme, vreo 5-6 ani, daca nu si mai bine, IOR 7x40-ul a fost singurul meu binoclu de camp larg si l-am apreciat pt fiecare "baie de stele" cu care m-a bucurat in mai toate noptile petrecute la stele. Si subscriu la toate cele prezentate de @Dbird. 

Dar asta a fost pana sa pun ochii la ocularele unui Lacerta 8x45, acum vreo trei ani. Poate nu l-o "bate" Lacerta pe IOR la claritate pe timp de zi, desi cromatica este mai apropiata de cea naturala in 8x (poate doar o idee mai spre mov decat mi-as fi dorit), dar cand am vazut in testul facut noaptea ca prin 7x pierd cel putin o magnitudine stelara, in ciuda pupilelor de iesire destul de egale, am zis ca e momentul sa aleg ce vreau - sa vanez prepelite pe timp de zi, sau Pleiade pe timp de noapte :D  si.. Pleiadele au castigat; asa ca am lasat IOR-ul sa plece la altcineva care avea nevoie de el. Dar altfel, o piesa foarte bine lucrata. Daca s-ar uita un neavizat prin el, nu te-ar crede daca i-ai spune ca-i facut la noi in tara :)  A fost odata...