-----------------------------------
zoth
25 Ian 2018 13:18


-----------------------------------
Din experienta pe care o am as spune ca telescoapele chinezesti au o dispersie destul de mare a parametrilor, cu siguranta prea mare pentru gustul meu :(  Am intalnit telescoape cu probleme optice, cu probleme mecanice dar si combinate. Unele se pot rezolva usor, altele mai greu iar altele nu se pot rezolva. Nici SW nu face exceptie de la afirmatiile de mai sus, personal as incadra-o la o clasa medie de calitate. Nu vreau sa se inteleaga ca toate instrumentele sunt slabe, exista si exemplare reusite insa sunt mai rare.

Partea cea mai trista e ca atunci cand dai o suma de bani sa cumperi un telescop participi de fapt la o loterie, cu aceeasi suma poti lua un instrument bun dar si o pocnitoare. Din motivul asta as incuraja pe de o parte constructia diy, iar pe de alta piata sh unde daca vanzatorul este onest poate garanta vanzarea unui telescop de buna calitate sau cu probleme declarate in mod deschis.

Oricine isi poate alcatui un arsenal de instrumente chinezesti bune insa pentru asta este nevoie de mult timp si multi bani... asa cred ca au procedat si Neil si Max al nostru.

Bafta si cer senin!