-----------------------------------
StarChild
06 Ian 2018 18:50


-----------------------------------
In locatia respectiva, prognoza era "mai probabila" decat in oras, deoarece sunt destul de departe de alte statii meteo/oras. De multe ori ce prognoza  sau date meteo vedeam pe net ptr satul respectiv nu corespundea cu ce era in realitate la fata locului. Au fost suficiente ocaziile in care diferentele erau semnificative.

Statia trimite informatiile catre wunderground, iar acestia le folosesc in modelele lor meteo. Avand informatiile locale sunt sanse mai mari ca prognozele sa fie mai corecte ptr locatia respectiva. De asemenea pot eu verifica oricand situatia. Poate prognoza imi zice 90% sanse de ploaie ptr ora 18.00 azi . Eu ma uit pe statie si vad precipitatii 0mm, mai dau o geana si pe camerele de supraveghere de la fata locului si vad ca nu sunt nori pe cer, deci e clar ca prognoza a fost "prea probabila". E drept ca pe mine ma interesa situatia meteo si ptr activitatile din gradina, nu doar ptr cele astro.

Ca idee aplicatia de mobil are posibilitatea de a-ti genera propriul calendar meteo. Pot alege "Stargazing forecast" unde alegi anumiti parametri si intervale de valori, cand toate conditiile sunt estimat ca vor fi indeplinite  vezi in aplicatie. Vezi pozele atasate.  Parametri poti introduce mai multi, valori ... etc...  Prognoza asta specifica o poti avea si daca nu ai statia ta, ideea e ca ptr locatia respectiva prognoza si informatiile le ai de la o statie reala, nu sunt calculate/interpolate.


Pe scurt, raspunsul de la intrebarea lui Mircea este "da, isi adapteaza prognoza la microclimat"  :-)