-----------------------------------
jimao22
27 Dec 2017 20:04

Rosette nebula
-----------------------------------
Buna dragi colegi si Sarbatori Fericite!
Dupa foarte multa vreme, am reusit sa fac o procesare mai elaborata la niste achizitii facute la inceputul  anului acesta cu vechea camera - ATIK 314L+. Am lasat cadrele neprocesate multa vreme, nestiind ca voi schimba camera intre timp si asteptand sa mai fac niste poze ca sa imbunatatesc si mai mult raportul S/N.
Am avut totusi destul de mult semnal, dupa cum se pare si rezultatul este bunicel. 
Am urmat urmatorul traseu in procesare (cel pe care l-am urmat de nenumarate ori, dealtfel):
- stack si selectie a cadrelor dupa FWHN si Roundness cu MaximDL
- aliniere stele in Pixinsight
- Pixelmath R=Ha, G=0.4Ha+0.6OIII, B=OIII
- Dinamic crop ca sa taiem marginile negre ramase dupa alinierea pe stele
- Split RGB si apoi Linear Fit - ca sa reglam nivelele de RGB in poza (un fel de balans al culorilor)
- in mod normal ar mai fi fost treaba de facut in PI dar am trecut la batranul si foarte actualul StarTools unde am luat pe rand toate rutinele, in ordine, multe din ele regasite si in PI, dar care merg mai bine si mai ales mai usor in StarTools
Rezultatul este suma a 41 de expuneri in Ha x 300 secunde si 72 de expuneri in OIII x 300 secunde de asemenea, folosind luneta Equinox 80 cu RF si filtre Astrodon de 5nm (Ha si OIII).