-----------------------------------
florinalexx01
04 Dec 2017 17:08


-----------------------------------
saiph
partea proasta este ca in pitesti nu exista un magazin specializat pe asa ceva (instrumente astro). ceea ce exista aici sunt piese fara pretentii, chinezisme de auchan, plasticuri infecte. nu am posibilitatea de a testa concret un instrument. cred ca daca as avea o asemenea ocazie, sigur as sti ce sa aleg. asa, dip poze, din video (care uneori nu sunt concludente si poate, chiar, din dorinta de marketing, nereale) din alte tipuri de informatii gen forum, e destul de greu sa ma decid. sti cum e : pina nu vede ochiul nu crede inima.
am citit si vazut poze si filme de ma doare capul. dar cind ma uit in buzunar si vad calciiul, incerc sa ma rezum la un minim absolut. dupa mine, as baga instantaneu un 20000 ron intr-un meade. dar de... incerc si eu ce-mi permit. 
din ce am mai observat eu pe aici, chiar daca as avea un tel de 200-250 mm apertura, fara o montura automata, ce-ti permite urmarire constanta a unui obiect, nu prea poti face mare brinza. incerci grosismentul maxim si constati ca bitie imaginea cind incerci sa mentii obiectul in prim plan. etc, etc. tocmai din aceasta cauza caut ceva mai micut. nu urmaresc neaparat sa descifrez jupiterul, l-a facut sonda aia juno parca super ok. sau saturn cu cassini. 
in acest moment, astro parca vine pe loc secund. cu toate ca de aici am plecat. 
super ar fi un apo de 120... dar lucrurile de calitate in domeniul asta ard rau buzunarele! un ocular, un set de filtre, montura eq 6 sau neq 6, etc. cel putin pe camere... mori linga ele. plingi...
asta e. incerc sa ma multumesc cu putin decit deloc. dar tocmai acel putin sa fie de calitate intr-o masura sesizabila.
oricum merci de incurajari si sa sti ca am sa iau in calcul propunerea ta. decit sa pling dupa vreo 1200 ron, mai bine sa rid cu 600. nu?