-----------------------------------
Dbird
25 Sep 2017 13:40


-----------------------------------
Deci nu e bine zis asa ... nu am fost inteles  :D , scuze
Treaba lui cu cat se vindea Jenoptem. Daca cineva isi aduce aminte ...trebuie calculat cu fel de fel de coeficienti etc ..e complicat.
Dar:
Eu vroiam sa zic asa :
1- Azi comparam un Lacerta de 910 lei si un Zeiss Terra ED 10x42 de 2300 lei. Respectiv doua binocluri care sunt totusi foarte apropiate dar cu mari diferente de pret. 
2- Daca vrei tu sa comparam si cu Jenopterm 10x50 ... la noi second hand variaza de la 500 la 1300 lei. la 500 sunt in general defecte sau jefuite, vai de ele. Spre 900 -1300 sunt bune dar, trebuie obligatoriu sa mai pui si banul pentru o curatarea ca la carte a intregii optici. 
Ideea fiind ca vorbim la prezent , caci ce a fost a fost , noi traim azi :)
Later edit:
Mai citisem acum vreo luna un articol in care Bresser se lauda ca a facut un binoclu care se batea de la egal la egal cu un Zeiss dar la jumatate de pret, dar nu mai stiu ce model era ... sa fi fost Condor? Apoi vis a vis de asta un tip in alt site are un review intre cele 2. Practic, zice omul ca Bresser nu e chiar egal cu Zeiss (oare Conquest?) dar este foarte foarte aproape de el in contextul , in care Bresser era la jumatatea pretului lui Zeiss.
Polonezii de la Delta au ca scop principal tocmai obtinerea unui binoclu la jumatate de pret fata de pretul competitorilor, la aceleasi caracteristici.
Si toti astia de care vorbim fac productia in China.