-----------------------------------
Dbird
20 Sep 2017 13:27


-----------------------------------
Sa stii ca asa este. O adevarata bijuterie a acelor timpuri care rezista frumos (este adevarat ca in aceste cazuri trebuie sa mentionez mereu si grija posesorilor anteriori care nu si-au batut joc de echipament) pana in ziua de azi.
Am uitat sa mentionez ca desi NU se poate folosi cu ochelari fara pierderea de camp drastica , totusi capacelele de la oculare se pot desuruba spre deosebire de CZ. Caz in care apare un efect frumos de "hublou" cum zic eu. 
Si poate trebuia sa mai mentionez si faptul ca eye-relieful lui Nordlicht este mai mare decat la CZ, nu cu mult dar suficient pentru a nu aparea contact cu genele privitorului (stiu ca mai multi colegi mi-au semnalat acest aspect ca un neajuns a lui CZ).
Si pentru a completa ideea de pret poate ar trebui sa reatrag atentia asupra faptului ca din acest pret care este "ideal" trebuie scazuta manopera de curatire a tuturor componentelor din sticla. Caci mizeria se depune pe sticla indiferent de grja posesorului daca vorbim de perioade de peste 10 ani si binocluri din acesta categorie constructiva.
Acest exemplar a fost curatat inainte de review (ca de altfel toate echipamentele vechi prezentate de mine) si diferenta de "calitate"este foarte mare inainte si dupa. Oricum de mult timp tot nu apuc sa scriu niste randuri in acest sens, dar promit ca voi scrie totusi la un moment dat :)