-----------------------------------
PBD
19 Sep 2017 03:40


-----------------------------------
Am fost pe Le Brévent la 2.525 m, vis-a-vis de Mont Blanc pt panorama. Am stat doua ore (vreme superba), timp in care s-au perindat 200-300 de turisti, adulti si copii. Nu era niciun indicator pt liniste, insa TOTI simteau instinctual ca trebuie pastrata linistea, asa incat fiecare sa se bucure deplin de o panorama/experienta. 

Unele chestii nu se invata de unul singur. Daca nu lei ai, doar societatea/mediul te poate educa. Asta pt ca tot s-a mentionat chestia cu "socialul". Grija cu "ingaduinta" propovaduita aici. Din prea multa, cativa vor ruina mereu ceea ce ar fi trebuit sa fie o experienta placuta pentru multi altii. Care e problema daca ne educam reciproc? Remarcile, observatiile, criticile, regulile ar trebui incurajate si nu aplanate, bagate sub pres. Altfel cum propuneti sa evoluam? 

Plaiul Lisei 15-17 Sep: 

Mi s-a parut curios de ce a trebuit sa-i explic eu, un incepator, gazdei "all-inclusive", dupa ce a facut scandal ca nu intelege de ce trebuie stinse luminile in cabana, dupa 4 ani de "reuniuni" astro, de ce trebuie sa o faca. Nu m-am dus pt muzica la 1 a.m., halogene aproape constant, mizerie si frig "all-inclusive" in camera (gazda mi s-a plans ca nu face niciun profit din turism, cred ca o mana de lemne in centrala o ruina de-a dreptul), ori pt mancare. Recunosc ca am folosit bricheta des (scuze participantilor, n-am realizat, n-am stiut, nu mi-a zis nimeni nimic). 

M-am bucurat sa cunosc cativa noi astronomi amatori, sa vad mai multe instrumente si pt discutiile avute. In rest, vax & spleen.

Cer senin,
Ioan Mararu