-----------------------------------
Dbird
13 Aug 2017 21:47


-----------------------------------
dragos.n + zoth:
Eu as merge putin mai departe si as dori ca voi are deja ati dat nicste idei (revin la ele) impreuna cu alti colegi ai nostri sa generati oarece teste care sa poata fi facute cat de cat de cei amatori, tindu-se cond de faptul ca noi , sau ma rog daca vreti, unii dintre noi, nu avem acasa sau in alta parte aces la aparatura de masura si control optica. 
Asa ca revin la paranteza de mai sus :

dragos.n: 
am vazut niste linkuri cu poze frumoase la diferite dimensiuni .... dar as fi vrut sa faci si o procedura care (o mai fatuim impreuna unde este cazul) concret ...cum exact se folosesc .... :cry: 
zoth: 
oarecum si la tine la fel "testul opticii este intr-adevar relevant atunci cand este facut pe cer." tot asa ar trebui niste proceduri accesibile tuturor ... si cat mai corecte pentru a putea evita subiectivismul ...caci cam asta ar insemna o noua origanizare ... nu numai capitole (care este normal sa le standardizam un pic , originalitatea reviewului nu va sta intr-un titlu :) ci in ceea ce autorul scrie ..deci nu mizez pe pierderi a originalitatii).
Sugestia mea ar fi sa generam un set de teste cat mai accesibile noua amatorilor dar si profesionistilor (cei care au efectiv aparatura de masura pot face in plus de aceste teste si cele profesionale ...ele vor fi un fel de etaloane eventual) astfel incat fiecare reviewer "sa cante la acelasi banc de proba" serenada unui echipament. Este greu, sunt constient , dar merita totusi incercat.
Sunt absolut de acord cu toate sugestiile si va multumesc pentru ele , dar eu zic sa nu grabim si sa mai asteptam ..pana cand ajungem si noi intre noi la un consens...deci sa mai asteptam si alte pareri ... ca de aia e un topic deschis. 
Dupa ce vom ajunge la un numitor final, vom muta acest topic undeva la diverse ...deci pana atunci nu va sfiiti sa veniti cu idei si propuneri.
Personal ... imi notez tot se discuta aici ...si centralizez ... am deja testat un BPT5 8x30 care asteapta noul format de review :) ca sa se dezvaluie in fata voastra :)
Later Edit: de exemplu pe siteul de mai jos :
http://www.allbinos.com/index.html?test=lornetki&test_l=56
exista un fel de standard ... stiti cum am putea poate si noi face asa ceva ? sau unele din teste ?
Si mai later edit : Atentie!!! este doar un exemplu , noi aici discutam NU numai despre binocluri ci despre toate echipamentel optice folosite pe siteul nostru !!!