-----------------------------------
Dbird
11 Aug 2017 11:49

Review putin mai organizat? - discutii libere
-----------------------------------
Discutand cu mai multi colegi, si in mod special cu dragos.n incercam sa va captam atentia spre o vaga &#8220;standardizare&#8221;/&#8221;organizare&#8221; a viitoarelor reviewuri pentru a fi cat mai relevante si a transmite cat mai multa informatie. Noi venim cu o vaga sugestie in randurile de mai jos. Dar asteptam si ideile voastre despre aceasta incercare. Deci nu va sfiiti sa veniti cu idei, solutii ce le putem discuta aici si poate vom putea imbunatati ceva.
Prima propunere a structurii unitare a unui review
1-	 Prezentare generala, cu datele tehnice
2-	Un eventual istoric, mici &#8220;barfe&#8221;, chestii inedite dar eventual interesante despre echipament/fabricant - daca considerati ca e nevoie
3-	Consideratii privind constructia mecanica
4-	Consideratii privind constructia optica
5-	Comportarea in cateva teste standard &#8211; aici eu am in ceea ce ma priveste cateva probleme&#8230;respectiv cred ca este foarte greu sa pot face teste standard &#8230;deoarece avand o vizibilitate exterem de proasta din balcon &#8230; cu conditii de vreme extrem de diferite de la o zi la alta nu pot efectua teste cu un singur binoclu&#8230;sau altfel spus (aprox cum am incercat eu sa fac ..am incercat mereu sa fac o comparare a binoclului suspus reviewului cu altele deja testate in alte review-uri &#8230;comparativ ..disparand astfel variabilele conditiilor de observare? sau alte idei &#8230; observatii la Luna in functie de putere si alte obiecte, planete), la camp de stele, observatii diurne terestre la mare distanta, la fel observatii la medie-mica distanta, pentru cei care observa pasari, cat si observatii terestre de noapte, relevante pentru gradul de ''amplificare'' a luminii, etc...)
6-	Concluzii de sfarsit. Prezentare a pretului real considerat de autor in paralel cu cel vehiculat la second hand si /sau la ocazii daca este cazul.
Nu dorim sa va constrangem, pana la urma fiecare review este binevenit sub orice forma informativa puteti sa il faceti, binenteles&#8230;este doar o vaga incercare de organizare, daca vreti &#8230; poate este mai usor de urmati, de tinut minte//etc &#8230;sau nu ..voi decideti  :)