-----------------------------------
bogdanbacila
03 Aug 2017 19:38


-----------------------------------
Dupa o lunga pauza (peste 3 luni de post non-astronomic), revin cu o expunere ce contine, printre multe alte mici galaxii, frumoasa Galaxie M101. 

Expunerea consta in 23 cadre achizitionate la 600 secunde timp de expunere, calibrate cu 50 Dark-uri si un SuperBias (format din 200 Bias-uri).

http://www.astrobin.com/305988/?nc=user


Am profitat de o seara cu un cer frumos pe Muntele Mic, bucurandu-ma si de compania prietenilor, printre care si Emil Pera, si in timpul scurt al noptii, specific acestei perioade din an, am expus pe acest obiect.
Nu ma pot declara pe deplin multumit de rezultate, de unde si dorinta de a mai achiziona cateva cadre (sa pot ajunge la un total de macar 50-60..).

Voi prezenta rapid setup-ul, care intre timp a suferit anumite modificari:

Montura SW AZ-EQ6 - cablu EQDIR + ghidaj prin SW Finderscope 9x50 + ASI034
Refractor WO Megrez 88FD Apo (mai degraba semi-apo :P )
QHY8L OSC - racita la -20 grade (pentru un zgomot minim..)

In principiu multe modificari au fost aduse noului setup, printre care as enumera cateva: inele aluminiu custome-made (taiate prin procesul de electro-erozuine), sina Losmandy pentru o rigiditate mai buna, un nou power distribution box, un Intel Stick PC (un pic mai mare ca un USB stick) - folosit pentru absolut toata rutina e achizitie + ghidaj (conectat prin Wi-Fi la telefonul mobil), si, cu titlul de imprumut, un TSFLAT2 Field-flatenner, care isi face treaba foarte bine :)

Am avut ocazia sa incerc noul setup pe un cer frumos, si totul a decurs cum trebuie.

Voi reveni asupra acestui obiect la primavara (cum sugera si Emil :)  ).
Deocamdata sunt multumit ca setup-ul functioneaza ca un totul, fara probleme.

Cer senin.