-----------------------------------
Skyliner
07 Iul 2017 13:13


-----------------------------------
Al meu e greu, grosimea 7mm  cand il iei in mana gol fara nimic montat in el se simte fata de un tub din tabla.
Preferabil ar fi sa faci din pvc dar sa fie truss si elementele sa fie consolidate cu inele pentru a preveni deformatii, mai ales in zona spiderului montat un inel metalic in interior sau din lemn apoi vopsit negru mat. Vorbeste cu Dl Mircea el stie cel mai bine !
Atunci da se poate din pvc la un diametru exterior de 500mm cu o oglinda de 400mm sistem truss tub.
Dar nici vorba in tub inchis cum e al meu.
Inca odata varianta cea mai buna pt dso e un newton cu cat e mai mare cu atat mai bine.  :wink:
Initial imi flutura gandul ca doresti tub inchis pvc 500mm diametru exterior.:lol:
Totusi e scump un tub pvc de 500-400mm si il iei cu totul apoi acasa iti tai ca iti trebuie + oglinda de 350 sau 400mm e totusi scumpa + secundara, in rest focuserul, bariletii si montura se poate face acasa.  E de treaba si decartezi ceva ca il construiesti ori ca iti cumperi unul gata facut.
Sau cumperi un dob de 300mm second  :roll: vezi tu ce doresti, ca lunetele is slabe la dso nu au apertura suficienta, newtonianul e baza.
Totul se rezuma la optica caci aia e baza restul se poate face.