-----------------------------------
Remus110
01 Mai 2017 17:41

Ajutor incepator in observatii astronomice
-----------------------------------
Buna ziua tuturor
Am sa incep prin a va spune ca nu am eu multe hobby-uri ci doua mai exact si anume aviatia si observatiile astronomice. Daca despre aviatie pot spune ca stiu multe din pacate astronomia a ramas la nivelul de incepator. Folosesc incepator din reflex deoarece pana la incepator pt mine mai curge ceva apa pe Bega. Am tot amanat achizitionarea unui telescop deoarece unul de 200 de lei nu este telescop si unul cat de cat bun este cel putin dublu. Intr-o zi m-a apucat "nebunia" si am comandat un telescop online, asta dupa o zi de facut comparatii la specificatii tehnice. Am gasit ce credeam eu ca este cat de cat decent l-am cumparat dupa cum am spus, mi-a ajuns acasa si de aici ... blank ... M-am muncit eu l-am asamblat dar fiind foarte inorat noaptea nu am apucat sa il testez, pana intr-o noapte mai senina cand m-am pus sa ma uit la luna. Prima dezamagire legata de acest aspect. Nici pe departe ce credeam eu. M-am pus pe citit pe unde am gasit si eu, la urmarit tutoriale pe youtube etc etc, astfel am aflat ca trebuie scos telescopul afara cu cel putin 30 min sa nu transpire, ca este recomandat sa stai pe intuneric sa se obisnuiasca ochiul si asa mai departe, mi-am facut rost de siftware de astrologie am inceput sa cunosc unele stele / planete ... etc. Cu aceasta "armata" de noi informatii si fiindca am prins timp frumos m-am pus sa mai incerc o data asta noapte (30.04) sa ma uit la luna. Am facut totul cum trebuia adica am scos telescopul afara ... am stat si mi-am rupt gatul pe bezna ... din nou dezamagire. Fiind luna noua nu aveam asteptari fenomenale dar de aici pana la sa vad un cerc alb nu toata luna este ceva Am stat in niste pozitii de nici in tico nu stai asa de nu mai puteam de spate. Citind am inteles ca eu sunt prostul nu echipamentul dar de aici si pana la a intelege ce fac toate chestiile alea din cutie ... Asa ca am batut in retragere si m-am tras la calculator sa mai caut informatii, si m-am pus pe cumparat din nou mi-am luat camera ccd adaptor de smartphone, ocular... si presimt nu stiu de ce ca degeaba Am decis ca cel mai bine este sa rog comunitatea sa ma ajute. Sper sa fie cineva suficient de rabdator care sa isi faca un pustiu de bine sa ma ajute si pe mine sa inteleg ce si cum. Nu credeam ca sunt prost dar sincer ce am gasit pana acum pe net explicatiile la ce cautam eu sunt cu mult peste nivelul meu de intelegere deoarece nimeni nu explica sa inteleaga si prostii. De ex care ocular este cel mai bun ca dimensiune pt a vedea un obiect si de ce.
Daca exista cineva aici care crede ca are rabdarea necesara si doreste sa faca un pustiu de bine astept cu cel mai mare interes sa ma lamuresc si eu o data daca arunc sau nu telescopul la gunoi.
Multumesc