-----------------------------------
FlorinC
25 Apr 2017 01:26

Observatii prin instrumente mici
-----------------------------------
Din nou in parc, seeing 7/10... cu luneta SW 70/500. Incercare nereusita de a vedea M1 - Crab Nebula (angoasa vietii mele...). Cred ca nu il localizez cum trebuie. De la zeta Tau merg in directia Elnatah (Beta Tau), sunt trei stele care inconjoara Zeta Tau si imediat dupa ele...ar trebui sa se gaseasca M1...Am sa mai incerc... Seara "a inceput bine...". Am descoperit in timpul observatiilor la Cassiopeia, alte Minunatii...IC 1805 si IC 1848 "The Heart and Soul" nebulae...Se vedeau foarte bine cu Super Plossl 25mm. Am coborat spre Eta Per in cautarea " Double Cluster" ...nu sunt sigur...am sa il identific sa vad cum arata si apoi il voi cauta din nou. Am splitat cu Super Plossl 10mm vechea mea cunostinta Eta Cas. Am admirat apoi M36 si M 38 din Auriga. Superbe, observatii cu acelasi Super Plossl  de 25mm si apoi cu SPlossl 10mm (parca mai putin spectaculos..). N-am putut sa rezist sa incerc si la Regulus (Alfa Leo) si am reusit separarea cu ambele oculare SPlossl 25mm si SPlossl 10mm. Algeibra (Gamma Leo) mag. 2.37, 3.64..., sep.(A-B) 4.7" - separatie reusita cu Plossl 6mm. Foarte frumoasa dubla.