-----------------------------------
b00gyman1
02 Iul 2007 00:08

Sony DSC-H9
-----------------------------------
Salut!
  Sunt destul de nou in astronomie dar stiu chestiile de baza ale acesteia. Acum aprox. 2 luni am cumparat impreuna cu un prieten un dobson de 8" f/6 cu care deocamdata am observat luna, cateva planete si m57. In viitor (peste 1 an sau 2) as vrea sa-mi iau o montura ecutoriala motorizata pentru acest telescop. Acum vreau sa-mi cumpar o camera foto digitala care sa fie cat de cat buna pentru astrofotografii, care o voi folosii in viitor cu telescopul pe montura ecuatoriala. Aceasta camera sony dsc h9 este mai "speciala" deoarece o pot cumpara cu cateva milioane in minus fata de pretul ei initial, de aceea va rog sa-mi spuneti daca o pot folosii cat de cat pentru astrofoto. http://www.dpreview.com/news/0702/07022705sonyh9h7.asp 
  Din cate vad eu are 30 de sec expunerea maxima si iso maxim de 3200  dar nu stiu daca zgomotul va fii prea mare pentru a se obtine o imagine decenta, chiar prin stacarea a mai multor imagini.
 Daca nu o pot folosii deloc pentru asa ceva ce camera foto digitala as putea sa cumpar care sa fie sub 1500 ron (~450 de euro) si sa fie buna pentru astrofoto.
 Va multumesc anticipat!