-----------------------------------
FlorinC
13 Mar 2017 20:57

Observatii prin SW 102/500
-----------------------------------
Buna,
Sternchen am o propunere:
Pentru ca am si eu doua lunete cu care fac cel mai des observatii: un Celestron 102/660 SLR Nexstar si un Celestron C-4 R 102/1000 (eu ii spun AG 9...ca seamana...) care au aceeasi apertura ca si luneta ta SW 102/500 si as vrea sa postez pe un topic observatiile pe care le fac cu aceste refractoare, sa rugam unul dintre moderatori sa modifice un pic titlul topicului acesta in: " Observatii cu lunete cu apertura de 102" sau (ca sa atragem si mai multi participanti si sa mai dinamizam un pic topicul acesta...) " Observatii cu telescoape cu apertura de 100 mm"...Cred ca ar fi benefic atat pentru topic-ul in sine dar si pentru participanti, discutiile generate de observatii nu fac decat sa "impinga inainte" pasiunea pentru stele (de vazut discutiile de pe "Observatii ale cerului profund" intre domnul Pteancu, Milanpicard...si ceilalti participanti la topic-ul respectiv, care sunt extrem de interesante...). Daca doresti ca titlul topicului sa ramana asa...nu-i bai. Deschid eu un altul, dar ar fi pacat ca vad ca este o "inflatie" de topic-uri care "mor" rapid din lipsa de participare iar acesta chiar ar fi unul interesant intru-cat cred ca sunt relativ multi care detin telescoape cu aceasta apertura care face trecerea catre telescoapele medii.