-----------------------------------
OptikOla
22 Feb 2017 11:47

Oculare Baader Classic
-----------------------------------
Pretul in adevar este foarte atractiv, mai ales ca e inclusa si turela, dar pe de alta parte doar trei din cele patru oculare sunt ortoscopice, cel de 32 e Plosll. Seria e produsa in China si ma indoiesc ca cineva tine neaparat sa  falsifice aceste oculare... Cred ca sunt autentice...
      Cand e vorba de ortoscopice eu am un principiu. Nu le iei doar ca e la moda sa ai ortoscopice, ci pentru cele mai fine detalii. Mai degraba le achizitionezi pe rand, dar iei pe cele mai bune. Nu ma refer la ZAO, care sunt un vis frumos, dar se poate face un efort financiar pentru Takahashi sau Fujiyama, eventual se mai gaseste la mana a doua Baader Genuine. 
       Seria Classic de la Baader nu e departe de cele mentionate pe axa, e cam de nota 9, dar la 2/3 din camp cam coboara la 7,5, chiar 7 la marginea campului.
       Turela e totusi  un moft pentru vizual. E util sa ai turela pentru filtre la fotografierea cu camere monocrom. Iar barlow nu stiu daca vei folosi prea mult, din momentul in care  ai toata seria de oculare...
       Revin, pretul e foarte tentant in oferta mentionata.
       Dar dupa ce le ai acasa tot nu esti super-fericit. Tot cu gandul la cele mai bune ramai...