-----------------------------------
Dbird
29 Ian 2017 13:07


-----------------------------------
Scuze! Credeam ca toata lumea stie , bineinteles ca este un chinez ! Numai si numai chinez ! Toate versiunile si cel  cu zoom si cele de 50 mmm etc. 
Intre timp am demontat distructiv port ocularele pentru a monta in ele oculare clasice triplet de japonez 8x30 (7,5 grade) frumos acoperite. Aceasta modificare mi-a fost imposibila de facut in contextul mentinerii reglajului de dipotrii. Deci a trebuit sa-il fac cu reglaj fix (se poate reface reglajul dar tot prin lipire). Am fost nevoit sa cobor mult ocularele. Ma rog ideea este ca rezultatul este mult mai spectaculos. Deci a rezultat un 13x60 cu un super efect de wide, toate caracteristicile fiind  mult mai bune. Lumina si definitie mai buna , luminozitate mai buna , dar as spune ca singurul care parca este la fel pare a fi contrastul (ma asteptam sa fie mai  contrast putin). Oricum tot in acest moment am incercat o noua tehnologie de etansare a tuburilor port obiectiv, plasand pe filet lipici din pistol cu lipici cald. Vom studia in timp etanseitatea si rezultatele. Mai ramane sa gasesc o solutie cat mai elegata si estetica pentru a inlatura surplusul de lipici din jurul cuplajului. Probabil voi incerca cu un cutter foarte fin ....acest lipici de pistol pare a fi foarte interesant pentru etansari. NU este un lipici "etern" deci se poate totusi dezlipi la nevoie, este elastic dar este mai greu de ..manipulat.