-----------------------------------
Vlad Constantin
28 Ian 2017 01:35

Problema cu o camera CCD (incepator)
-----------------------------------
Salut!

Sunt nou pe acest forum (si in astronomie) iar aceasta este prima mea postare. Mi-am descoperit nu de mult pasiunea pentru astronomie si mi-am propus sa si invat sa fac astrofotografie. Mi-am cumparat de Craciun un refractor bresser AC de 90mm f10, o montura exos 2 goto, o lentila barlow, un field reducer si o camera CCD color iNova PLB-Cx. Pana acum singurele poze decente pe care am reusit sa le obtin au fost cu Luna, am avut cateva tentative sa prind Venus insa conditiile n-au permis imagini decente. Scriu aici in speranta ca cineva cu bunavointa (si ceva timp liber) imi va explica cateva nelamuriri. In primul rand, am incercat de cateva ori sa fotografiez o stea (sau orice altceva) insa de fiecare data am obtinut o imagine neagra sau foarte luminoasa cu multi pixeli de culori diferite imprastiati la intamplare, si nu reusesc sa gasesc cauza. De asemena, in ultimul timp am observat o pata neagra care tot apare prin imagini, insa nu exista murdarie nici pe lentila telescopului nici pe chip-ul CCD. As vrea daca se poate sa-mi explice cineva mai exact cum se foloseste acest echipament cum trebuie. Pe internet n-am gasit prea multa informatie ajutatoare, si nici prea mult timp n-am avut sa experimentez de unul singur, din cauza norilor din ultimele saptamani. Orice ajutor e binevenit, multumesc pentru bunavointa.

Cer senin!

aici sunt doua exemple din imaginile cu pricina
https://www.flickr.com/photos/147133508@N03/shares/0d530S