-----------------------------------
Procyon
14 Ian 2017 00:34


-----------------------------------
Daca la 16 ani ai descoperit o stea variabila ma intreb cate vei mai descoperi de acum incolo. Bravo Andrei Marian si succes in continuare! Si da, suntem curiosi cum decurge o sesiune de observatie in comuna Schela.
Multumesc! Pai, sesiunea decurge cam asa:
- deschid echipamentele, ma asigur ca montura merge ok (miscari pe ascensie/declinatie de 5 grade), dau drumul la racirea senzorului CCD (-10 grade iarna, rareori m-am dus sub -10 sau 0 grade vara).
- deschid trapa de siguranta a cladirii observatorului, trag acoperisul tractabil.
- imediat dupa apusul soarelui execut 50 de cadre skyflat
- stand-by pana se termina crepusculul civil
- incep sa fac sincronizari pe bolta pe fiecare meridian.
- observatiile propiu-zise
- dimineata la inceputul crepuscului civil, parchez telescopul, inchid echipamentele si cladirea observatorului si ma bag la somn (in cazul in care nu am observat automat).


Excelent , multumesc pentru detalii. 
Ma bucur ca esti deja aici ,coleg cu noi. 
Te rog sa te consideri invitat permanent la sectiunea de observatii , asteptam cu interes postarile si comentariile tale. 

Dl. Scurtu m-a intrebat in aceasta seara ce parere am despre descoperirea variabilei Schela V1. 
I-am spus ca foarte buna. 
Amatorii care sunt foarte hotarati si perseverenti obtin inca si in ziua de azi rezultate deosebite. 
E bine ca au inceput sa apara asemenea rezultate si la noi in Romania si astfel incepem sa scapam de complexul de inferioritate. 

Cer senin si toate cele bune ,Mircea


Va multumesc pentru invitatie! Am sa incep sa postez mai des pe forum, desi platforma duce lipsa de niste categorii importante pentru o postare mai usoara. Spre exemplu am stat cateva minute bune sa ma gandesc unde sa pun acest topic.



Sincere felicitări și la mai multe!


Multumesc!