-----------------------------------
claudiu daniel
19 Dec 2016 22:06


-----------------------------------
Da , rezultat cat mai exact se obtine cu binoclul focalizat pe stele (infinit) si cu sursa de lumina cu raze cat mai paralele , nu leduri patrate , nu mai multe leduri si nu ledul de la telefon , asta e mai de "camp larg". Si eu zic la fel , nu asta e singurul criteriu de estimare a luminozitatii unui binoclu , mai sunt depunerile antireflex , calitatea obiectivului , a lentilelor din oculare , cat de bine pastreaza colimarea . 

Problema este ca un binoclu bine inchegat costa de cateva ori mai mult decat unul generic de aceeasi apertura , si atunci zic asa : de pretul unui 20x80 ieftin , iau un 10x50 bun ...dar tot io ma intorc : totusi vreau sa patrund oleaca in univers , cu un 20x80 ieftin tot vad mai multe decat cu 10x50 de firma (asa ca pentru pamantean ca mine cu putin peste salariu minim ca venit), un deepsky anemic acolo pus in centrul campului vizual il vad ,poate abia il percep dar il vad , cu 10x50 cred ca nu am sanse; oare cu ceva de genul 20x50 as avea mai multe sanse sa ajung din urma 80-ul ? Binoclurile functioneaza sub grosismentul rezolvant , asa am inteles din topicul lui Domnul Zoth.

Interesant topicul , multumesc Herr-Alien