-----------------------------------
Dbird
18 Noi 2016 09:53


-----------------------------------
@Mircea Pteancu, binenteles ca totul este interpretabil. Totusi din punctul meu de vedere, daca vorbim de colectii de binocluri, la pietre nu prea ma pricep :), as spune ca si o colectie de binocluri ar trebui sa contina doar exemplare avand toate componentele 100% originale si sa fie 100% functionale. Altfel ar fi ca si cand am colectiona poze de binocluri  :D  sau (mai modern acum) reproduceri virtuale 3D de binocluri pe calculator. Daca studiati piata de binocluri "celebre de colectie"  de la noi veti gasi o serie de exemplare atat de murdare si efectiv imputite care sincer ...cred ca dauneaza grav sanatatii!! Cum poti pune o astfel de vechitura in colectie daca nu o "restauezi" macar sa scoti microbii din ea !! Si ajungi oarecum tot la ideea ca trebuie totusi adus la o linie de plutire corecta chiar si pt. colectie. Eu nu am posibiloitatea sa restaurez un binoclu cu piese 100% originale ... e foarte greu si foarte scump. Dar in astfel de cazuri (si de fiecare data ma jur ca nu mai ma apuc de reparat vechituri ...) incerc sa il aduc in stadiul de 100% functionalitate, chiar daca unele piese nu sunt originale. 
Si ca sa si radem, cand am pus capacul inferior pe ax, am avut 2 posibilitati care se potriveau, o piesa de plastic si un din metal (aluminiu). Cea metalica era mult mai tentanta dar ... pe ea scria "Made in Japan"  :lol: ... deci exact acolo unde CZ isi pune celebra serie de 7 cifre ...sa scrie "Made in Japan" ...mi-sa parut totusi exagerat  :lol:  :lol: